DÆKCENTER

Gode dæk på bilen holder dig sikkeret på vejen

Du bør derfor aldrig køre på nedslitte dæk, jo mere slidt et dæk er, jo mindre vejgreb er der tilbage som giver længere bremselængde. Lovkravet er mindst 1,6 mm, med det anbefales at man ikke kører med midre end 3 mm

Mange spørger hvorfor man skifter mellem sommer- og vinterdæk

Dels er gummiet til forskel, vinterdæk er mere blødere og fleksibelt i koldt vejr, hvor sommerdæk er bygget til varmere overflader, men bliver mere hårdt når det er koldt. Mønsteret er også til forskel. Vinterdæk har flere riller og indhak som giver et bedre greb ved lav friktion. Modsat sommerdæk, som har en mere ensartet overflade der giver mere komfort, men også greb i varmt vejr.

Få et godt tilbud nu

Markedet for dæk svinger meget. KPC Service sørger for, at du altid får en knivskarp pris. 

 
 
 
Sommerdæk
Helårsdæk
Vinterdæk
 
 
 
 
 

Hvad betyder det der står på dækket?

På dækene er der flere tal og beskrivelseskoder.

Forklaringen på størrelsen er de første tre tal er breden i millimeter efterfulgt af slidbanen som en procentdel i forhold til breden. Det betyder på et dæk med størrelsen 175/60R15 så er profilen 60% af de 175 mm i breden, som giver 105 mm. R betyder radialdæk og det sidste tal er fælgens diameter i tommer.

Dækkets alder findes i et ovalt felt med fire tal. Det er uge nummer og år. For eksempel [3820] vil betyde uge 38 i året 2020.